Weekenden


We hopen in het eerste jaar een aantal slackline weekendjes te gaan organiseren. Hoe gaat dit eruit zien? Via Facebook en de website zal een link verschijnen, waarop je je kan aanmelden. Bij de meeste weekenden zal verwacht worden dat je een outdoor-verzekering hebt, zoals die verplicht is bij de NKBV. Er wordt verzameld op een goed bereikbare plek in Nederland, zoals Utrecht. Er wordt hulp verwacht van een aantal mensen die meegaan, zodat het weekend een gedeelde verantwoordelijkheid heeft. Zo zijn er mensen nodig die:

– De busjes rijden
– Inkopen doen voor het weekend
– Het regelen van de gear
– Koken
– Koken voor vertrek voor de mensen die geholpen hebben

Of je kan helpen met één van deze taken zal gevraagd worden in het inschrijfformulier. Het vertrek zal plaatsvinden op de vrijdagavond, en terugkomst op de zondagmiddag/avond.

Hoe ziet zo’n weekend eruit?

In een slackline weekend kunnen we bijvoorbeeld naar een meeting in Duitsland, Tsjechië of België. Dit kunnen wedstrijden zijn, slackline-meetings, of highline-meetings. Hiernaast kunnen we ook naar een willekeurig highlinegebied in Europa rijden. Hier zullen we een weekend lang gaan slacklinen, koken, bier drinken bij het kampvuur en voor de geïnteresseerden klimmen. Een mooie voorbeeld locatie hiervan is Freyr, waar je kan kamperen, highlinen, en klimmen. Ook is er de mogelijkheid om een weekendje in Nederland op een willekeurige plek te gaan slacklinen, zoals in een bungalow in een natuurpark, puur voor de gezelligheid en de slacklineskills.

Kosten?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van waar we heen gaan, maar het streven is om een weekend tussen de 30 en de 50 euro te laten kosten. Hopelijk is in de toekomst vanuit de vereniging hier subsidie voor te regelen zodat de kosten omlaag kunnen.