Wat is slacklinen?

Slackline is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 70. De klimmers gemeenschap ging slackline wanneer er niet geklommen kon worden en gebruikten het om de tijd te doden en te trainen. Met slackline train je je concentratie, de core strength en de vaardigheden om langdurig je balans te houden. Slackline is een sport dat recreatief wordt gedaan. De één gebruikt het om zijn balans en concentratie te trainen, en voor de ander is een vorm van bewegende meditatie.

Op het eerste gezicht lijkt slackline heel veel op koorddansen. Echter wordt er met slackline gebruik gemaakt van een 2,5 cm brede platte band gemaakt van nylon of polyester. De lijn wordt bevestigd tussen twee ankerpunten. Dit zijn vaak bomen.

Ondanks dat het een relatief jonge sport is die nog geen 50 jaar bestaat, zijn er in de laatste 5-10 jaar veel nieuwe slackliners, online slackline groepen, is er specialistisch slackline materiaal ontwikkeld, en is de zichtbaarheid van slackline door middel van social media ontzettend toegenomen. In de tussentijd heeft de sport zich ontwikkeld van traditioneel slackline naar verschillende disciplines.

All pictures by LePryvate Outdoor Photography

Longline
Trickline / Jumpline
Rodeoline
Highline
Humanline
Waterline